Hvorfor er SEO viktig? Gjør din bedrift synlig på nett!

Hvorfor er SEO viktig? Gjør din bedrift synlig på nett!

Jeg hadde lyst til å skrive om søkemotoroptimalisering (SEO) selv fordi jeg ønsket mer kunnskap og forståelse for hva det er og hva dette innebærer. Dette er noe som er lurt for alle å implementere gode rutiner for på eksempelvis nettstedet sitt. Senere i innlegget kommer jeg med konkrete tips som vil være med på å løfte din virksomhet til nye høyder!

Med dette innlegget ønsker jeg først og fremst å hjelpe mindre virksomheter. Målet er at bedrifter skal få kunnskap og forståelse om hvordan de kan oppnå bedre organisk synlighet på søkemotorer som Google.

Hva er søkemotoroptimaliseringen?

Det er naturlig å begynne å forklare hva begrepet SEO står for og betyr.
Søkemotoroptimalisering blir oftest forkortet og omtalt som SEO (Search Engine Optimization på engelsk). Enkelt og greit er SEO at du får trafikk til nettsiden din via organisk/gratis synlighet, altså uten å måtte betale i dyre dommer for å få trafikk til nettsiden din. Det handler om at du optimaliserer det innholdet du har produsert på ditt eget nettsted, og senere blir dette indeksert/fanget opp og rangert av søkemotorer. Det blir så gitt til brukeren etter relevans for det som er blitt søkt på. Målet er å bli rangert så høyt opp som mulig, slik at du får mest mulig trafikk til nettstedet ditt.

De siste årene har SEO blitt stadig mer sentralt i virksomheter og fått en viktigere plass hos mange. Flere bedrifter forstår nå at det bør gjøres for å få konkurransefortrinn på nett. Om man er flink med SEO kan dette potensielt øke kunderegisteret, føre til mer salg, eller bare mer trafikk til nettstedet.

Potensielle kunder i dag bruker søkemotorer som Google til å finne informasjon om nært sagt alt. Du som bedrift kan derfor bli synlig for brukeren i det aktuelle søkeøyeblikket og ofte da fange opp kunder som eksempelvis er ute etter å kjøpe det din virksomhet tilbyr.
Vi kan forklare dette enklere ved å ta for oss en fiktiv bedrift som driver som Gullsmed. Dette er en bransje vi alle kan være enige om at ikke har opplevd særlig utvikling de siste tiårene hvor digitalisering har ført effektiviseringer og endringer m.m.

Grunnen til at nesten alle, ja, selv nettbutikker, har blogger nå er at de gjør dette i et forsøk på å komme høyere opp på Google søketreff. Kun Google vet eksakt hva som avgjør hvor høyt du kommer. Men rask responstid, relevant innhold og at flere personer lenker til ditt nettsted har vist seg å ha stor betydning. Nettopp dette med å få personer med autoritet til å lenke til ditt nettsted sees på som noe av det viktigste for å lykkes med SEO. Jo mer “autoritet” nettstedet ditt har, jo raskere vil innholdet ditt rangere i søkeresultatene.

Eksempel

En gullsmed-bedrift kunne publisert flere interessante blogginnlegg der man skrev artikler med relevante temaer gud og hvermann kan være interesserte i. Eksempelvis kunne det vært artikler med overskriften: “Hvordan velge giftering” eller “Hva slags smykker til bryllup”. Dette kan være søk som er svært interessante å bli oppdaget gjennom, og som potensielt sett enkelt kan føre til salg.

Google Search Console


Google har faktisk selv et verktøy som lærer deg helt 100% gratis om hvordan du kan bli rangert som nummer 1 ved søk på på deres søkemotor, kalt Google Search Console. Jeg mener dette er et verktøy alle bedrifter og personer med hjemmeside bør benytte seg av!

Dette verktøyet har nylig blitt oppdatert. Det viser deg hvor mange som har fått opp artikkelen eller nettstedet ditt i sin søkemotor, og hvor mange av de igjen som klikket seg videre inn, og mer! Man kan også finne ut hvilke ord kundene eller våre interesserte publikum bruker. I tillegg til å få en oversikt over hvilke temaer de fleste er opptatt av.

3 konkrete tips fra meg for hvordan du kan lykkes med SEO:

➤ Lag et grundig og godt innhold som du mener vil være verdt å lese for andre.

➤ Bruk ord i overskriften og ingressen din som folk søker på i søkefeltet til Google og temaer der du tror du kan komme høyt opp. Slik som jeg eksemplifiserte med gullsmed-eksempelet. Husk å bruk tid for å få gode overskrifter! Overskriften og de første setningene skal være så bra at alle vil fortsette å lese innlegget.

➤ Bruk Google Search Console til å forstå hva som skal til for å bli rangert øverst, og oppdater deg selv ved jevnlig å lese nyheter knyttet til SEO. Jeg anbefaler deg å abonnere på nyhetsbrevet til Inevo (en bedrift som tilbyr SEO-tjenester m.m). De sender hver søndag ut de viktigste nyhetene knyttet til SEO. Meld deg på ved å klikke her: inevo.no/seotips/

 

Tilleggstips:
Om du bruker WordPress på nettstedet ditt anbefaler jeg å laste ned Yoast SEO. Dette er en tilleggsfunksjon, såkalt plugin, som hjelper deg til å få nettstedet ditt bedre optimalisert for søkemotorer. Yoast SEO er svært brukervennlig og mange gode funksjoner.

 
 

Jeg hjelper gjerne deg og/eller din bedrift med å komme igang med SEO!

Jeg er fersk digital markedsføring konsulent med den nyeste kunnskapen og erfaringen innenfor søkemotoroptimalisering og hjelper deg gjerne med å sette opp Google Adwords for din bedrift med nyttige søkeord slik at du vil kunne enkelt doble kundemassen din!

 

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

 

Ressurser:

https://support.google.com/webmasters/answer/7451184?hl=en

https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=no

This Post Has 18 Comments

 1. Godt og lærerikt innlegg. Takk!

 2. Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this post plus the rest of the
  website is extremely good.

 3. I seldom comment, but i did a few searching and wound up here Hvorfor er SEO viktig?
  Gjør din bedrift synlig på nett! – Finn Edvard Berg.
  And I actually do have a couple of questions for you if
  you don’t mind. Is it just me or does it look like a few
  of these comments appear as if they are left by brain dead folks?
  😛 And, if you are posting at other sites, I’d like to keep up with anything new you have to post.
  Would you make a list of all of your public pages like
  your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

 4. It’s an remarkable article designed for all the online visitors; they will take
  benefit from it I am sure.

 5. Howdy very cool site!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your web site and take the feeds also¡KI am glad to search out numerous useful info here within the post, we want work out extra strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 6. Hi everybody, here every person is sharing these kinds of know-how, thus
  it’s fastidious to read this web site, and I used to go to see this webpage all the time.

 7. Hello there, You’ve done a fantastic job. I will definitely
  digg it and personally recommend to my friends.
  I am sure they’ll be benefited from this web site.

 8. This is the perfect blog for anyone who really wants to find out about this topic.
  You realize so much its almost hard to argue with you (not that
  I really will need toHaHa). You definitely put a
  fresh spin on a topic which has been discussed for many years.
  Wonderful stuff, just great!

 9. WOW just what I was searching for. Came here by searching for digital marketing
  agency in abuja

 10. Good blog post. I absolutely love this website.

  Continue the good work!

 11. It’s in reality a great and helpful piece of info. I’m satisfied that you shared
  this useful info with us. Please stay us informed like this.
  Thank you for sharing.

 12. Appreciating the hard work you put into your website and
  detailed information you present. It’s nice to come across a blog every once
  in a while that isn’t the same out of date rehashed material.
  Great read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your
  RSS feeds to my Google account.

 13. I love China oruspu cocugu tayun bekliyor.Thank you admin

Leave a Reply

Close Menu